STANDDAARBUITEN - Een 22-jarige jongeman uit Roosendaal mag tot zondag 16.45 uur geen voertuig besturen. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur omdat hij onder invloed van drugs in een auto reed.


Agenten controleerden de auto op de Kreekdijk in Standdaarbuiten. Bij aanspreken van de bestuurder roken zij een henneplucht. Aan de bestuurder werd gevraagd om uitlevering van alle aanwezige drugs. Hij verklaarde dat hij niets bij zich had. De Roosendaler moest een speekseltest ondergaan. Hieruit bleek dat hij onder invloed was van THC en cocaïne. Door de agenten is de auto van de man doorzocht. Er werd niets aangetroffen, behalve een tas met honderden lege verpakkingen die normaliter voor drugs gebruikt worden.

De verdachte, die was aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde, werd onderzocht aan zijn kleding. In de kleding van de man troffen de agenten een plastic zakje met 18 gripzakjes gevuld met hennep aan en een geldbedrag van enkele honderden euro’s. Deze goederen zijn in beslag genomen. De man is overgebracht naar een politiecellencomplex.

Doorzoeking in slaapkamer
Bij de insluitingsfouillering werden in de onderbroek van de verdachte 17 verpakkingen met cocaïne gevonden. De agenten namen hierop contact op met een Rechter-Commissaris. Die gaf toestemming om de slaapkamer van de verdachte in zijn ouderlijk huis te doorzoeken op aanwezigheid van drugs. Dat is gebeurd, maar in zijn kamer werden geen drugs aangetroffen.

De man zit op dit moment nog vast en zal zondag gehoord worden.