ETTEN LEUR/STEENBERGEN - In een schuur bij een woning aan de Meirstraat hebben agenten en het arrestatieteam dinsdagavond 16 mei 2023 een werkend drugslab aangetroffen. De bewoners zijn aangehouden. Er zijn twee mensen gewond geraakt.

Rond 19.30 uur troffen agenten na uitgebreid onderzoek, een werkend drugslab aan in een schuur in een woning. Dit lab werd vermoedelijk gebruikt voor de productie van methamfetamine en MDMA. Na onderzoek bleek er geen gevaar te zijn voor de omgeving. Specialisten van Landelijk Forensisch Onderzoek (LFO) gaan het lab vandaag, woensdag 17 mei 2023, ontmantelen.

Aanhoudingen


In de woning waren twee personen aanwezig. De bewoner, een 51-jarige man, werd direct aangehouden. De bewoonster, een 26-jarige vrouw, ging het gevecht aan met het arrestatieteam. Zij raakte hierbij zelf gewond en moest naar het ziekenhuis voor de behandeling. De gewonde agent hoefde niet behandeld te worden. De vrouw is later aangehouden voor poging zware mishandeling.

Meerdere doorzoekingen

Naar aanleiding van dit onderzoek zijn agenten op nog meer adressen binnengetreden. Zo ook bij een bedrijfspand aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom Hierbij zijn diverse goederen in beslag genomen voor onderzoek. Tevens is een persoon aangehouden. Bij doorzoeking van de auto van deze 38-jarige verdachte uit Steenbergen is ruim 6 kilo MDMA aangetroffen. Dit is in beslag genomen voor verder onderzoek. De woning van de verdachte is ook doorzocht, hier is niets aangetroffen.

In Etten-Leur is ook een loods doorzocht. In de Florijnstraat zijn diverse apparaten aangetroffen om drugs mee te produceren. Deze zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.