BREDA - De politie heeft maandag 15 januari 2024 tijdens een actie in Breda Noord met toestemming van de officier van justitie drie arrestaties verricht. Het gaat om twee jongens van 16 en 17 jaar en een 19-jarige jongeman. De arrestaties volgen uit een lopend rechercheonderzoek naar onder meer twee gewelddadige incidenten op de Passendalestraat. Ook werden vijf woningen onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht.


Op de Passendalestraat werd op zondag 17 september 2023 zwaar vuurwerk tegen de gevel van een woning geplaatst, terwijl twee weken daarvoor, op dinsdag 5 september 2023, twee jongens op hetzelfde adres een steen door de ruit gooiden. Deze incidenten veroorzaakten veel maatschappelijke onrust in de wijk. Een Team Grootschalige Opsporing startte een diepgaand onderzoek naar deze misdrijven. Rechercheurs stelden een uitgebreid buurtonderzoek in. Ook vroeg de politie de kijkers van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht meerdere malen om tips.


De politie verdenkt de twee minderjarige verdachten, die vanmorgen zijn aangehouden, van betrokkenheid bij de voorvallen op de Passendalestraat. Daarnaast worden deze twee ook verdacht van betrokkenheid bij enkele andere geweldsincidenten die tijdens het onderzoek naar voren kwamen. De 19-jarige jongeman is aangehouden vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij enkele van die andere bekend geworden misdrijven. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Het drietal wordt aanstaande donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.