BREDA - Bij een actie zijn zaterdagavond een grote hoeveelheid drugs en vuurwapens gevonden. Twee verdachten zijn opgepakt.


Op zaterdag 12 februari 2022 om 19.45 uur zagen agenten van een surveillance-eenheid een busje met twee personen wegrijden voor een horecagelegenheid aan de Dijklaan in Breda. Ze besloten dat busje te controleren.

Achtervolging

De bestuurder kreeg een stopteken van een surveillance-eenheid maar reageerde daar niet op. De achtervolging werd ingezet door het centrum van Breda. Uiteindelijk werd de doorgang van het busje geblokkeerd op de kruising Haagdijk met de Fellenoordstraat. De bestuurder wilde nog vluchten maar gaf zich snel over. Terwijl deze 38-jarige man uit Teteringen en zijn 44-jarige passagier zonder bekende vaste verblijfplaats in Nederland, naar het bureau werden gebracht werd het busje onderzocht. Daar bleek 350 kilo cocaïne in te zitten.

Inval

Er werd direct besloten een inval in de horecagelegenheid te doen. De deur werd opengebroken. Er werden 19 handvuurwapens aangetroffen. Het onderzoek naar de herkomst van de drugs en de wapens loopt. De gemeente zal ingelicht worden over deze actie.