ETTEN-LEUR - De politie heeft donderdag 22 oktober 2020 omstreeks 17.40 uur een 32-jarige man uit ’s-Hertogenbosch aangehouden op de verdenking van het oplichten van een 93-jarige dementerende vrouw uit Etten-Leur. Hij wilde kennelijk de bejaarde vrouw 2750 euro afhandig maken voor zogenaamd verrichte werkzaamheden aan het dak van haar woning. Vrijdagmiddag is in opdracht van de officier van justitie ook zijn 35-jarige vrouw hiervoor als verdachte gearresteerd.


De zoon van het slachtoffer heeft namens zijn moeder aangifte gedaan. Hij vertelde dat er argwaan ontstond toen een buurtbewoner zag dat moeder met een pinpas naar buiten was gelopen en in een auto was gestapt. Dit was echt heel erg afwijkend gedrag voor haar. Nadien bleek dat zijn moeder in contact was gekomen met een man die haar had wijsgemaakt dat hij het dak moest repareren. Zijn moeder had in Breda 600 euro bij een automaat gepind. Hierna waren ze naar een bankkantoor in Etten-Leur gereden om daar het resterende bedrag op te nemen. Daar greep de politie in en arresteerde de ‘oplichter’. De al opgenomen 600 euro werd aangetroffen in de BH van zijn vrouw, die ook in de auto zat.

Bekende van de politie
De 32-jarige verdachte werd in verzekering gesteld Hij is al vaker aangehouden voor vermogensdelicten waaronder inbraak en oplichting. Hij krijgt ook nog een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs en moet nog twee openstaande boetes van 294 en 699 euro betalen. In overleg met de officier van justitie is vrijdagmiddag 23 oktober 2020 in Breda ook de 35-jarige vrouw van de verdachte aangehouden ter zake deze oplichting.