CHAAM - Bij een eenzijdige aanrijding in Chaam zijn zaterdagmiddag twee kinderen overleden.


Op zaterdag 26 maart 2022 om 16.45 uur kwam er een melding binnen van een aanrijding op de Oude Bredasebaan. Er zou een auto tegen een boom zijn gereden. In de auto zouden meerdere kinderen zitten. De hulpdiensten rukten massaal uit. Ter plaatse troffen de hulpverleners een vrouw als bestuurder en drie jonge kinderen onder de 5 jaar.

Overleden

Getuigen verleenden eerste hulp. Eén van de kinderen was er slecht aan toe en moest meteen gereanimeerd worden. Helaas heeft dat niet mogen baten en is het 4-jarig kind overleden. De vrouw en de twee andere kinderen zijn naar verschillende ziekenhuizen gebracht met ambulances en traumahelikopters. In de loop van de avond is de baby (0-jaar) aan zijn verwondingen overleden.

Familieagenten

Het is niet duidelijk hoe de auto op een nagenoeg rechte weg tegen een boom heeft kunnen rijden. Verkeersspecialisten van de politie zullen de toedracht onderzoeken waarbij de verklaring van de bestuurster van groot belang is. Om dat haar gezondheid logischerwijze voor gaat en de dramatische situatie waarin ze verkeerd zal dit verhoor pas later plaats vinden. Zaterdag hebben de specialisten onderzoek gedaan op de plaats van het incident. Na dat onderzoek is de weg weer vrij gegeven. Slachtofferhulp is ingeschakeld om de getuigen eventueel bij te staan. We leven intens mee met de familie. Vanuit de politie worden familieagenten ingezet om de contacten te onderhouden tussen het onderzoeksteam en de nabestaanden en hun op allerlei manieren bij te staan in deze moeilijke tijden.