BREDA - Op de A16 bij Breda kreeg dinsdagvond 3 februari een 34-jarige Fransman uit Lyon een volgteken van de politie. De auto waar de man in reed stond als gestolen gesignaleerd. Bij de achtervolging die hierbij ontstond ramde hij meerdere politieauto’s.

Naar aanleiding van een hit van een ANPR-camera zagen twee surveillance-eenheden van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een gestolen auto rijden op de A16 bij de Moerdijkbrug. Om deze auto te controleren kreeg de bestuurder bij verzorgingsplaats Den Hoek een volgteken van de politieauto die voor hem reed. De Franse automobilist had echter andere plannen en ramde de andere politieauto die naast hem reed. De snelle politie Audi liep hierbij schade op aan de stuurinrichting, maar kon zijn weg wel vervolgen.

Agressief rijgedrag
Tijdens de achtervolging die volgde werden snelheden gehaald tot 220 km/u. Het zeer agressieve rijgedrag van de verdachte zorgde ervoor dat verschillende politieauto’s vier keer werden geramd. Ook werd het verkeer met hoge snelheid ingehaald via de vluchtstrook. Bij Breda sloten de politieauto’s de gestolen auto in door de in-boxprocedure. De verdachte probeerde hier nog aan te ontsnappen door opnieuw een politieauto re rammen, maar deze keer raakte de gestolen auto zelf in een 360 graden slip. Resoluut werd de gestolen auto vervolgens tegen de vangrail klem gezet.

Drugs
De Franse auto van de verdachte bleek een dag eerder gestolen te zijn. De agenten hielden de verdachte aan voor heling en poging doodslag. Ook bleek dat de verdachte zich niet kon identificeren. Bij de drugstest bleek dat de verdachte waarschijnlijk onder invloed was van meerdere soorten harddrugs en alcohol. Van de verdachte is bloed afgenomen dat door het NFI verder onderzocht zal worden op drugs.