Gezocht - De politie in Nederland is op zoek naar de rechtmatige eigenaar danwel eigenaren van een dertigtal gouden juwelen, polshorloges, zilveren munten en parelsnoeren. Deze partij werd op vrijdag 5 januari jl. bij een actie door de Belgische politie in beslag genomen. Het vermoeden is dat het gaat om bij woninginbraak buitgemaakte goederen.

De Belgische politie zag vrijdag 5 januari 2024 een auto met draaiende motor staan op een parkeerstrook nabij Turnhout. De agenten besloten een controle in te stellen. Ze zagen dat er drie mannen in het voertuig zaten die erg zenuwachtig waren. In de auto lagen diverse Gsm’s en simkaarten, een partij gedragen luxe kleding en een kistje met juwelen, polshorloges, zilveren munten en parelsnoeren.


Aanhouding en in beslagname
De drie inzittenden, drie Nederlanders waarvan er één in België woont, werden als verdachten van heling aangehouden. De aangetroffen goederen werden in beslag genomen. Het is echter tot op heden de Belgische politie niet gelukt de herkomst daarvan vast te stellen. De drie verdachten werden omdat ze niet aan een concreet feit gelinkt konden worden weer in vrijheid gesteld.

De hulp is daarom ingeroepen van de Nederlandse autoriteiten omdat het mogelijk om in Nederland gestolen goederen gaat.

Oproep
Herkent u op de bijgaande foto een of meer sieraden als uw eigendom, neem dan via het tipformulier contact op met de politie van de eenheid Zeeland-West-Brabant.