BREDA - De politie van team Markdal zoekt getuigen van een heftige mishandeling op de Nieuwstraat, vlak bij het uitgaanscentrum, op zondag 8 oktober jl. Een 39-jarige man heeft daar blijvend letsel aan overgehouden. Hij is door een klap tegen zijn hoofd permanent doof aan zijn linkeroor.


De politie kreeg de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 oktober 2023 omstreeks 00.30 uur een melding dat op de Nieuwstraat nabij de supermarkt een man gewond op de grond lag. Ter plaatse bleek dat het slachtoffer een 39-jarige man uit de gemeente Oldebroek (Gelderland) was. Ook een vriend van hem was mishandeld. Uit camerabeelden blijkt dat er vermoedelijk twee daders bij betrokken zijn die na het geweld in een groepje verder richting centrum lopen.

Aangifte
Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij kreeg plotseling uit het niets een klap op zijn linkeroogkas en viel daardoor op de grond. Hij werd met de ambulance, buiten bewustzijn, naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij onder meer een zware hersenschudding en gehoorletsel had opgelopen.

Politieonderzoek
De politie heeft direct een buurtonderzoek ingesteld en camerabeelden bekeken. De verdachten behoren kennelijk tot een groepje dat kort daarvoor uit bus 316 (vanuit Etten-Leur) op de Karnemelkstraat is uitgestapt. De groep liep na de mishandeling de Visserstraat in.

Wie heeft informatie over de identiteit van deze verdachten of informatie over het incident. Op de beelden zijn bij de vechtpartij ook enkele omstanders te zien. De politie roept hen dringend op om contact op te nemen met de recherche van het team Markdal op 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000, vermeld dan het dossiernummer 2023257197.