ETTEN-LEUR - Een 61-jarige automobilist uit Monster is afgelopen nacht twee keer aangehouden ter zake rijden onder invloed. Een vriend die hem vanuit het politiebureau naar zijn auto bracht had ook te diep in het glaasje gekeken en kreeg ook een proces-verbaal.

Een agent zag maandag 11 maart 2024 omstreeks 01.10 uur een auto over de Bisschopsmolenstraat rijden. De politieman zag dat de bestuurder zijn snelheid plotseling verhoogde en bij het nemen van een bocht op de stoep terecht kwam. De bestuurder parkeerde zijn auto op de Dreef. De diender besloot vanwege het verkeersgedrag de automobilist te controleren. De man sprak met dubbele tong en was onvast ter been. Hij gaf toe alcohol gedronken te hebben. Hij weigerde vervolgens de alcoholtest en werd erg recalcitrant. Hierop is hij aangehouden. Aan het bureau weigerde hij eveneens mee te werken aan een ademtest of bloedafname. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod waarbij de agent nog nadrukkelijk vermeldde dat als hij toch zou gaan autorijden dan een aanhouding zou volgen.

Vriend

De verdachte werd op het bureau opgehaald door een vriend, die hem rechtstreeks naar de Dreef bracht alwaar de 61-jarige man in zijn auto stapte en wegreed. Hierna werd hij opnieuw aangehouden. Deze keer werkte hij wel mee aan de ademanalyse. Hij blies 540 ugl. De vriend, een 57-jarige man uit Etten-Leur bleek ook onder invloed van alcohol te zij. Hij had naar eigen zeggen vijf glazen wijn en een glas whisky gedronken. Hij was toch gaan rijden om zijn vriend uit de nood te helpen.