OOSTERHOUT - Een nog onbekende man is afgelopen nacht bij een verkeersongeval op de Statendamweg overleden. Het slachtoffer was te voet en kwam in aanrijding met een auto bestuurd door een 71-jarige Oosterhoutse. De automobiliste stopte na het ongeval maar wachtte de hulpdiensten niet af en reed naar haar woning waar na zij telefonisch alarm sloeg. Zij wordt als verdachte gehoord van het verlaten van een plaats ongeval. Hierover volgt nog nader overleg met de officier van justitie. Haar auto heeft schade en is in beslag genomen.

De politie kreeg maandag 6 december 2021 omstreeks 01.20 uur een melding van een aanrijding op de Statendamweg ter hoogte van het dierenpension. De agenten zagen daar een man met zware verwondingen op de grond liggen. Een verpleegkundige van de ambulancedienst stelde vast dat de man was overleden. De politie sprak de getuige die de politie had gebeld. Hij had een doffe klap en glasgerinkel gehoord. Een andere getuige agenten had ter plaatse na het ongeval kort met de automobiliste gesproken die in paniek leek. Een verkeersongevallenanalist heeft naar sporen gezocht. Het onderzoek naar de toedracht wordt voortgezet.

Identiteit
Op dit moment is de identiteit van het slachtoffer nog niet bekend. Het gaat om een naar schatting 35-40 jarige man. Hij is circa 1.80 meter lang. Hij had een baard en had lang haar in een knotje. Hij droeg een rood Adidas T-shirt en een donkerkleurige muts. Verder had hij een camouflage rugzak bij zich. Getuigen van het verkeersongeval of personen die iets kunnen vertellen over het slachtoffer, kunnen contact opnemen met de politie team Verkeer via 0900-8844.