STANDDAARBUITEN - De politie heeft woensdagmiddag bij een jongen thuis een op echt gelijkend alarmpistool en twee kapmessen in beslag genomen.

Rond 16.30 uur kreeg de politie een melding dat een jongen aan een aantal jongeren een pistool had laten zien. Omdat een vuurwapen heel gevaarlijk kan zijn, namen agenten gelijk voorzorgsmaatregelen. Zo trokken zij extra beschermende veiligheidsvesten aan en reden met zwaailicht en sirene richting Standdaarbuiten. Op de Sportstraat spraken ze met enkele getuigen. Plotseling kwam de betreffende jongen aangelopen. Agenten sommeerden hem dat hij zijn handen in zijn nek moest doen. Hij werd gefouilleerd, maar er werd geen wapen gevonden.

Alarmpistool en kapmessen
De agenten reden daarna naar het huis van de jongen in Standdaarbuiten. Vervolgens werd een onderzoek in de woning ingesteld. De agenten vonden een alarmpistool met knalpatronen en een geluidsdemper. Ook werden twee grote kapmessen gevonden. Deze spullen werden in beslag genomen. De 17-jarige jongen wordt later verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nepvuurwapens
Nepvuurwapens lijken vaak heel erg op echte vuurwapens en zijn verboden omdat ze dreigend kunnen overkomen. Agenten handelen dan ook alsof het om een echt vuurwapen gaat. Het kan zelf voorkomen dat agenten iemand onder schot nemen. Kijk voor meer informatie op Politie.nl.