ETTEN-LEUR - In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 april 2021 kort na middernacht hebben politiemensen op de Baai een 30-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. Hij was kort daarvoor gevlucht voor de politie en na een korte achtervolging met zijn auto tegen een boom gebotst.


Agenten zagen de man over de Concordialaan rijden. Uit controle bleek dat de auto waarin hij reed als verduisterd gesignaleerd stond. De bestuurder ging er in eerste instantie bij het zien van de politie vandoor. Na een korte achtervolging, waarbij de bestuurder met hoge snelheid over onder andere het Binnenhof, de Deken Koopmanslaan en de Arteziëlaan reed, verloor hij op de Baai vermoedelijk de macht over het stuur, vloog uit de bocht en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder, een 30-jarige bekende van de politie, bleek onder invloed van drugs te zijn. Hij is overgebracht naar een politiebureau, waar hij heeft meegewerkt aan een bloedtest.

Niet van echt te onderscheiden wapen
Bij zijn fouillering bleek de man in het bezit te zijn van enkele patronen. Later troffen politiemensen die onderzoek deden aan de auto waarin de man reed in de auto een alarmpistool aan met enkele patronen. Dit niet van een echt vuurwapen te onderscheiden alarmpistool is in beslag genomen.

De verdachte is aangehouden voor rijden onder invloed, rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs, heling (van de auto) en voor de wet Wapens en Munitie.
Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht en zit nog vast voor nader onderzoek en verhoor.