BREDA - Politiemensen hielden donderdagvond 26 februari een 18-jarige man uit Zundert aan op verdenking van witwassen. Tijdens een controle aan Paul Krugerlaan in Breda bleek de man ruim 20.000 euro contact geld op zak te hebben. De man is aangehouden en wordt door de politie gehoord.

Agenten controleren donderdag 26 februari rond 20:30 uur een voertuig aan de Paul Krugerlaan in Breda. Tijdens de controle blijkt de bestuurder van het voertuig, een 18-jarige man uit Zundert, ruim 20.000 euro contant geld bij zich te dragen. De man wordt daarom aangehouden voor witwassen. Ook blijkt hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Politiemensen starten een onderzoek en doorzoeken onder andere de woning van de verdachte.

Vals geld
Tijdens het onderzoek in de woning stuitten politiemensen op nog een groot contant geldbedrag van ruim 13.000 euro. Ook wordt er meer dan 3000 euro aan vals geld gevonden en treffen zij goederen aan waarmee vals geld gecreëerd wordt. Naast het (valse)geld vinden agenten ook drugs. Het gaat vermoedelijk om LSD. Het (valse)geld, de goederen en de drugs zijn door de politie in beslag genomen en worden vernietigd. Ook het voertuig waarin de verdachte reed, is in beslag genomen.