OOSTERHOUT - Een verkeerssituatie is uitgelopen op een mishandeling en een poging tot doodslag op meerdere personen. De verdachte was snel gevonden.

Op woensdag 7 februari 2024 om 21.25 uur kregen meerdere surveillance eenheden van de politie de opdracht te gaan naar de Bouwlingstraat. Er zou daar een vechtpartij zijn tussen enkele personen. Voordat de agenten ter plaatse waren werd de informatie aangevuld dat één van de personen met een auto op anderen was ingereden. Er was niemand gewond en de verdachte was gevlucht.

Poging doodslag


Ter plaatse in de straat troffen de agenten de bewoners van één van de woningen. Eén van de bewoners was kort daarvoor thuisgekomen met zijn auto. Toen hij de oprit op wilde draaien bleek dat hij op dat moment ook ingehaald werd door andere auto. Er ontstond bijna een aanrijding en de twee mannen kregen ruzie wat uitmondde in een vechtpartij waarbij de bewoner mishandeld werd. Enkele buurtbewoners en huisgenoten schoten te hulp. De verdachte stapte in zijn auto en reed vol gas op een groepje af. Door net op tijd opzij te springen werd een aanrijding met ernstig gevolg voorkomen. De verdachte reed daarna achteruit van de oprit af en maakte dat hij wegkwam.

Aanhouding

Het kenteken was bekend en agenten gingen op zoek naar de auto van de verdachte. De 18-jarige inwoner van Oosterhout kon vrij snel daarna op de Schaepmanlaan aangehouden worden. De man wordt verdacht van mishandeling en poging tot doodslag op meerder personen. De zaak wordt verder onderzocht.