BREDA - Een 19-jarige man uit Breda probeerde zondag 2 juni de politie te misleiden. De automobilist werd op de Bavelseparklaan gecontroleerd nadat hij met een flinke snelheid reed. Na verder onderzoek bleek hij een flinke hoeveelheid aan zakjes met vermoedelijk harddrugs in zijn onderbroek te hebben verstopt. De man zit vast voor verder onderzoek.

Rond 19.00 uur reden de agenten over de snelweg A58 toen een auto hen opviel door de hoge snelheid. Zij besloten de bestuurder te controleren. Tijdens het rijden zagen zij dat de bestuurder iets tussen zijn benen leek weg te stoppen en dat de man zenuwachtig om zich heen keek. Uiteindelijk werd de auto op de Bavelseparklaan aan de kant gezet. Toen de bestuurder zijn portier opende, rook de politie een henneplucht. Ook keek de bestuurder wat vreemd uit zijn ogen, waardoor zij het vermoeden kregen dat hij onder invloed reed. Dit ontkende de man, waarna hij ook een speekseltest en een bloedproef weigerde. Dit wordt gezien als een misdrijf. Ook ontkende hij dat hij verdovende middelen bij zich had.

Verstopt in onderbroek

Na zijn aanhouding werd de man overgebracht naar het politiebureau. Tijdens zijn fouillering verschenen er ruim 10 zakjes met wit poeder uit zijn onderbroek. Vermoedelijk gaat het om harddrugs, maar dit wordt nog verder onderzocht. De auto en de vermoedelijke drugs zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.