BREDA - Een 45-jarige Poolse man is donderdag 10 juni 2021 omstreeks 22.50 uur door de politie op de Tramsingel aangehouden ter zake wapenbezit. Hij had met een groot mes in zijn handen meerdere voorbijgangers aangesproken. De agenten hebben bij de arrestatie pepperspray moeten inzetten.


Een getuige zag dat naast de parkeergarage op de Tramsingel een man op de grond zat. Hij zag dat de man een groot glimmend mes, lijkend op een zwaard of dolk, in zijn handen hield en meerdere voorbijgangers aansprak. Uiteindelijk stopte die man dat mes in een tas. Het kwam volgens de melder erg dreigend over.

Pepperspray

Agenten die ter plaatse kwamen, werden door de melder gewezen op de bedoelde man. Ze spraken hem in het Engels en Nederlands aan en riepen dat hij op zijn knieën moest. De man reageerde totaal niet en maakte ook geen oogcontact. Een van de agenten heeft vervolgens gewaarschuwd dat als hij niet meewerkte er pepperspray zou worden ingezet. Ook hier reageerde hij niet op. Hierop is hij daarmee over zijn voorhoofd gesproeid waarna hij tegen een muur ging staan en geboeid kon worden. In zijn tas zat in een beschermhoes een mes van circa 50 centimeter lang met een gekartelde en een snijrand. Het leek wel op een jachtmes of machete. Het wapen is in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het cellencomplex en ingesloten.