BREDA - De politie heeft op maandag 11 april 2022 rond 23:50 uur een man aangehouden op het centraal station van Breda. Dit onder andere voor mishandeling. Tijdens de aanhouding ging hij hevig in verzet en beledigde meerdere handhavers en politieagenten.

Medewerkers Veiligheid en Service van de NS wilde een reiziger controleren op zijn vervoersbewijs. Daarop stak de 20-jarige man uit Eindhoven direct zijn middelvinger op en begon de handhavers te beledigen. Ook werd hij agressief en gedroeg zich onfatsoenlijk tegen hen. Daarom werd de man aangehouden maar hij was duidelijk niet van plan om mee te werken. Hij ging hevig in verzet waarop medewerkers van de NS een noodoproep moesten doen bij de politie.

Aanhouding
Agenten die de melding kregen gingen snel ter plaatse om te ondersteunen bij de aanhouding. Bij het zien van de politie was de verdachte alleen niet onder de indruk. De politie heeft de man meerdere keren gewaarschuwd maar hij werd steeds agressiever en mishandelde en beledigde daarbij meerdere ambtenaren in functie. De man werd uiteindelijk na flink verzet aangehouden en er werd aangifte tegen hem gedaan. Hij zit nog vast op het politiebureau.

Geweld tegen politie en hulpverleners
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.