BREDA - Een oplettende weggebruiker heeft de politie zondagmiddag op een gevaarlijke situatie gewezen. Er reedt een man door Breda met een goudkleurige ballon in zijn mond. Hij reed heel langzaam en slingerde erg.

Op zondag 15 maart 2021 om 17.00 uur kreeg een surveillance-eenheid de opdracht om uit te kijken naar een auto met daarin een man die een ballon met vermoedelijk lachgas in zijn mond had. De auto was snel gevonden op de van Voorst Tot Voorststraat. De bestuurder kreeg een stopteken maar hij reageerde niet. De agenten gingen naast hem rijden en zagen de bestuurder zitten met ene ballon in zijn mond en een verdwaasde blik in zijn ogen. Een agent riep hem aan door het geopende raam van de politieauto en toen had de verdachte het door wat er van hem verwacht werd.

Aanhouding
De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Breda, kreeg het verzoek om uit te stappen. Tussen zijn benen had hij een gasfles staan. Hij gaf aan dat dat wat moeilijk ging omdat hij een blessure had aan zijn benen door het veelvuldig vastklemmen van een gasfles tussen zijn benen. De verdachte is aangehouden voor het rijden onder invloed van een stof.

Lees meer over het gevaar van het gebruik van lachgas in het verkeer https://www.drugsenuitgaan.nl/vraag/lachgas-in-het-verkeer-hoe-zit-dat