BREDA - Zondagmiddag is een Bredanaar aangehouden voor mishandeling. Hij had na een ruzie iemand met vermoedelijk pepperspray bespoten.

Op zondag 19 september 2021 om 15.15 uur kwam er een telefoontje vanuit de Amerongenstraat. Daar had een man, na een ruzie, iemand met vermoedelijk pepperspray in haar gezicht gespoten. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar een vrouw aan met haar gezicht onder een kraan. Ze gaf aan inderdaad bespoten te zijn met vermoedelijk pepperspray door de ex van haar zus. Hij was spullen komen halen en was nogal agressief. Het slachtoffer zei daar wat van en werd toen bespoten.

De verdachte was daarna weggereden. De agenten verleenden zorg aan de vrouw door haar de zogenaamde ‘oogdouche’ te geven die in ieder politieauto ligt. Die wordt gebruikt op het moment dat agenten zelf pepperspray moeten gebruiken. Hij kwam nu goed van pas. Na enige tijd kwam de vrouw weer wat meer bij en deed aangifte. Ook werden enkele getuigenverklaringen opgenomen. De agenten legden telefonisch contact met de verdachte. Ze gaven aan dat hij aangehouden moest worden en dat het verstandiger was om zich te komen melden.

De verdachte koos eieren voor zijn geld en meldde zich enkele uren later bij het bureau. Hierop is de 37-jarige man uit Breda aangehouden. Er wordt nog onderzocht waar hij mee gespoten zou hebben.