ROOSENDAAL/BAARLE-NASSAU/BREDA - De politie heeft twee verdachten aangehouden in een zaak waarbij in april 2021 een explosief werd aangetroffen voor een woning aan de Stephanusdonk in Roosendaal. Eerder werden al twee andere verdachten in de zaak opgepakt.


De twee verdachten, een 24-jarige man uit Baarle-Nassau en een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werden op 18 oktober en 21 november aangehouden. Ze zitten vast voor verder onderzoek. Op 14 juni 2021 werden al een 53-jarige Bredanaar en een 45-jarige Roosendaler voor de zaak aangehouden. Zij zijn inmiddels in vrijheid gesteld maar nog wel verdachten.

Explosie
Op dinsdag 6 april 2021 werd er een explosief gevonden bij een woning aan de Stephanusdonk in Roosendaal. De recherche stelde een onderzoek in. Er werd ook aandacht aan besteedt bij Bureau Brabant. Dat onderzoek leidde tot de aanhouding van de twee verdachten op 14 juni vorig jaar. Naar aanleiding van nieuwe informatie in het onderzoek zijn nu twee nieuwe verdachten aangehouden.