BREDA - Een 14-jarig meisje uit Breda werd zondagmiddag 18 april het slachtoffer van een beroving. Bij het park nabij de Hamdijk werd het slachtoffer door twee jongens naar de grond geduwd en beroofd van haar telefoon. De politie roept getuigen op zich te melden.

Het meisje liep rond 17.30 uur met wat vrienden door het park. Even verder, aan het einde van de Hamdijk, stond een donkerblauwe scooter met een windscherm geparkeerd. In de buurt van deze scooter kwamen er twee jongens op hen afgelopen en riepen dat zij hun sierraden af moest doen. Dit klonk nogal dreigend, waarop ze merkten dat het serieus was. Ook hield een van hen een mogelijk mes in zijn handen. Het 14-jarige meisje werd vervolgens door een van de daders naar de grond gewerkt. Hier werd zij geslagen. Ondanks ze zich flink verzette, kon ze niets beginnen toen ook de andere jongen erbij kwam en haar tegenwerkte. Met haar telefoon als buit reden ze weg op de eerdergenoemde scooter in de richting van de Vlaanderenstraat.

Getuigen

De daders zijn twee licht getinte, vermoedelijk vrij jonge, jongens. Een van hen was in het zwart gekleed en droeg een zwarte Adidas broek met witte strepen aan de zijkant. Verder droeg hij een mondkapje en een hoodie met de capuchon op zijn hoofd. De tweede jongen, die er later bijkwam, droeg een lichtblauw vest met eveneens een zwarte Adidas broek met witte strepen. Hij droeg een zwarte zonnebril met vierkant glazen. Hij had donker en gekruld haar. De politie is op zoek naar mensen die meer over dit incident weten. Inmiddels heeft zij meerdere getuigen gesproken, maar mogelijk niet iedereen. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021097077.