BREDA - Naar aanleiding van anonieme meldingen bij Meld Misdaad Anoniem is woensdag een drugsdealer uit Hoge Vucht opgepakt. Drugs, geld en luxe goederen zijn in beslag genomen.

Vanuit de gemeente Breda is al enige tijd geleden een campagne gestart om de meldings-en aangiftebereidheid van de bewoners in de wijk Hoge Vucht te verhogen. De bewoners worden opgeroepen om via Meld Misdaad Anoniem (www.meldmisdaadanoniem.nl) overlast gevende en criminele activiteiten te melden zodat de wijken niet afglijden naar de status van ‘kwetsbare wijken’.

Melden helpt
Verschillende bewoners hadden de activiteiten van een drugsdealer uit de wijk gemeld. Die informatie werd bij elkaar gelegd en een plan van aanpak van deze dealer werd gemaakt. De actiedag was op woensdag 7 oktober 2020. Eerst werden meerdere kopers aan de tand gevoeld. Nadat ze verklaard hadden inderdaad van de betreffende dealer drugs gekocht te hebben werd besloten deze 25-jarige inwoner van Breda aan te houden. Om 16.00 uur kreeg hij op de Teteringsedijk kreeg een stopteken en werd hij aangehouden. Hij is naar het bureau gebracht.

Verborgen ruimtes
Zijn auto werd overgebracht naar een bureau en daar onderzocht. In verschillende verborgen ruimtes werd drugs en verpakkingsmateriaal aangetroffen. De auto is in beslag genomen en zal verbeurd verklaard worden.

Zoeking in woning
Er is direct een zoeking gedaan in zijn woning. Daar werd een hoeveelheid geld en luxe goederen aangetroffen. Enkele duizenden euro’s, 15 paar schoenen van dure merken, 10 dure horloges, zonnebrillen en een motorscooter zijn in beslag genomen. Zijn inkomsten en zijn leefstijl komen niet overeen met elkaar, een financieel onderzoek zal daarom opgestart worden naast het strafrechtelijk van het dealen.

Blijf melden
Heeft u ook vraagtekens bij het luxe leven van een van uw buurtbewoners die geen vast inkomen schijnt te hebben. Geef dit dan door. We snappen dat u dat soms liever anoniem doet en dat kan. Bel 0800-7000 of ga naar de site www.meldmisdaadanoniem.nl en vertel daar uw verhaal. Zoals u hierboven kunt lezen helpt u uw eigen woonomgeving te verbeteren.