ETTEN-LEUR - Een drugsactie heeft zaterdagmiddag acht aanhoudingen opgeleverd. Er waren meerdere meldingen over één adres. Reden genoeg om de actie te plannen.

Meer dan tien al dan niet anonieme meldingen waren er de afgelopen tijd binnen gekomen over een adres aan de Limburgstraat. Uit die meldingen bleek een duidelijk patroon van overlast veroorzaakt door waarschijnlijk dealen vanuit het pand. Een stroom van mensen die in en uitgaan. Overlast van herrie in de straat en noem maar op. Genoeg indicatie om vanuit het team Weerijs een actie te starten. Op zaterdag 19 juni 2021 was de actiedag. Er werd gewacht tot het druk was in de woning. Net na 16.00 uur werd er binnen gevallen door een speciaal team. In en in de buurt van de woning werden in totaal acht mensen aangehouden, de meeste uit de omgeving van Etten-Leur. Ook de bewoners werden aangehouden. Er werd een flinke hoeveelheid soft- en een kleinere hoeveelheid harddrugs gevonden. Verder werden geld en telefoons in beslag genomen. Er werd in de woning en in de schuur drugs gebruikt en de agneten vonden aanwijzingen dat er vanuit de woning gedeald werd.

Onderzoek
Drie verdachten zijn dezelfde avond weer in vrijheid gesteld. De andere, inclusief de bewoners, zijn voor de nacht ingesloten. Het team gaat verder met het onderzoek waaronder het verhoor van de verdachten. Er is hier een duidelijk signaal afgegeven aan de wijk maar eigenlijk aan iedereen, heb je overlast laat het ons dan weten al dan niet anoniem. Zo kunnen we allemaal bijdragen aan een fijner woonklimaat. Melden helpt echt.