BREDA - Omstanders hebben zaterdag 16 maart 2024 omstreeks 01.30 uur op de Potkanstraat een eind gemaakt aan een forse mishandeling. Een 17-jarige jongen uit Raamsdonksveer sloeg daar meerdere keren op het hoofd van een 19-jarige man uit Bavel. Het was kennelijk een vervolg op een eerdere confrontatie. De 17-jarige knul is door agenten van het Horecatoezicht als verdachte van mishandeling aangehouden.

Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat hij een café op de Havermarkt had bezocht. Buiten tikte hij in het voorbijgaan een jongeman aan. Die riep direct iets in de trant van wat is er? Hierna sloeg die knul hem direct in het gezicht. Een portier haalde hen uit elkaar. Ter hoogte van de Potkanstraat werd hij opnieuw door dezelfde gozer meerdere keren in het gezicht geslagen waardoor hij op de grond viel. De agressieve man bleef slaan totdat hij door omstanders werd vastgepakt. Het slachtoffer hield er flinke pijnscheuten aan over.

Agenten belast met het horecatoezicht kregen een melding van het tumult van een beveiliger en van Cameratoezicht en hebben de verdachte aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol. Hij blies 435 ugl. De mishandeling is op camerabeelden vastgelegd.

Signalering
De horecadienders hebben omstreeks 04.00 uur op de Vismarktstraat tijdens een controle ook nog een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden vanwege een nog openstaande signalering. De man werd gezocht omdat hij nog 14 dagen gevangenisstraf moet uitzitten. Hij is naar het cellencomplex overgebracht.