OOSTERHOUT/BREDA - Politiemensen hebben vrijdag 27 november 2020 in een woning in de Talmastraat in Breda een 18-jarige vrouw uit Breda en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van mishandeling en diefstal.


In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 november 2020 is uit een voortuin van een woning aan de Van Vlietstraat in Breda een bromfiets weggenomen. De 17-jarige eigenaar van de tweewieler heeft hiervan aangifte gedaan. Haar 52-jarige vader hoorde via via dat de bromfiets van zijn dochter in Oosterhout zou staan en stelde een onderzoek in. Aangekomen in Oosterhout zag hij de bromfiets op de Bredaseweg, vlakbij de Lage Molenpolderweg, staan. Bij de brommer stond een hem onbekende vrouw. Toen hij de vrouw aansprak, kwam er een man uit de bosjes lopen en bij hen staan. Er ontstond een handgemeen tussen de twee mannen, waarbij de onbekende man een taser pakte en de 52-jarige man uit Breda een aantal keer taserde. Na de vechtpartij gingen de nog onbekende man en vrouw er te voet vandoor in de richting van Teteringen. De man verloor het tweetal uit het oog en waarschuwde de politie. Hij heeft aangifte gedaan van zware mishandeling. Hij mocht zijn bromscooter mee terug nemen.

Aangehouden na aanvullend onderzoek
De politie stelde op basis van het opgegeven signalement en op basis van achtergebleven spullen een onderzoek in naar het verdachte tweetal. Dat leidde vrijdagmiddag naar de woning in Breda waar de politie een 18-jarige vrouw uit Breda en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aanhield. Het tweetal is voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet.