VLISSINGEN/BREDA - In mei 2020 zag een vrouw uit Brabant op een besloten Facebookpagina dat er een appartement werd aangeboden in Breda. Omdat de vrouw op zoek was naar woonruimte reageerde ze op de advertentie. Ze maakte een afspraak met de verhuurder om de woning te bekijken.

Afgesproken werd dat de vrouw in augustus van dat jaar haar intrek zou nemen. Het huurcontract werd ondertekend en de vrouw was, zo dacht zij, voorzien van fijne woonruimte. Helaas ging dat feest niet door. Na maanden wachten op berichten van de verhuurder en het overmaken van geld naar zijn rekening, bleek in augustus dat de vrouw was opgelicht. Het slachtoffer had geen huis en ook het betaalde geld (enkele honderden euro’s) was ze kwijt.

De vrouw deed, zoals wel meer mensen die contact hadden gehad met deze man, aangifte van oplichting bij de politie. De officier van justitie gaf toestemming voor een aanhouding buiten heterdaad van deze man.

Oplichter aangehouden
Woensdagavond 15 september omstreeks 19.00 uur belden agenten, na een tip, aan bij een woning aan de Coosje Buskenstraat in Vlissingen. Daar troffen zij een man van 51 jaar oud, zonder bekende woonplaats in Nederland. Deze man bleek de man te zijn die verdacht wordt van oplichting. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. De man zit daar nog vast. Hij wordt gehoord door rechercheurs die de zaak in onderzoek hebben.