BREDA - De politie hield woensdag 1 juni 2022 samen met de Belastingdienst, Gemeente (Handhaving en Sociale Recherche) en Belastingsamenwerking West-Brabant een controle in de wijk Hoge Vucht in Breda-Noord. Tijdens deze integrale controle zijn 56 voertuigen gecontroleerd.

De controle vond plaats op het parkeerterrein van winkelcentrum Moerwijk en trok veel bekijks. Door de politie is 15 keer proces verbaal opgemaakt voor verkeersovertredingen. Er is onder andere geschreven voor het rijden zonder rijbewijs (3X), rijden met gladde banden (2x), rijden met een verlopen APK (2x), niet tonen van het rijbewijs (1x), niet verzekerd rijden (1x), niet de juiste positie op de weg aanhouden (1x), geen juiste reminrichting (1x), niet dragen van de autogordel (1x) en bellen tijdens het besturen van een voertuig (2x).

Registratie voertuigen
Naast verschillende bekeuringen is er twee maal gewaarschuwd voor het rijden op een elektrische step zonder de benodigde registratie en verzekering. Ook is een voertuig meegenomen naar het politiebureau omdat de bestuurder niet de juiste papieren van de verhuurder kon aantonen en onrechtmatig in het voertuig reed. Dit voertuig wordt overgedragen aan de rechtmatige eigenaar.

De Belastingdienst bekeurde een vijftal bestuurders, voornamelijk voor rijden met een buitenlands kenteken zonder de juiste registratie. De Sociale Recherche gemeente Breda gaat naar aanleiding van de controle een vijftal onderzoeken starten met betrekking tot uitkeringsfraude.