ROOSENDAAL - De politie hield dinsdag 26 maart 2024 een verkeerscontrole in de Stok. Agenten zetten de zogeheten Tintman en MONOcam in. Het leidde tot tientallen bekeuringen en een postbezorger die sjoemelt met het gewicht van zijn voertuig.

Het verkeersteam controleerde samen met motorrijders dinsdag van 8 tot 15 uur vanaf de Stok. Ze gebruikten de Tintman voor het meten van de lichtdoorlaatbaarheid van autoruiten en een geluidsmeter voor meting bij de uitlaten van auto’s en motoren. Daarnaast zette het team boven de A17 nabij de Stok de MONOcam in en zijn 35 verbalen opgemaakt voor afleiding, bellen achter het stuur. De motorrijders brachten bestuurders naar de controleplaats.

Een pakketbezorger viel tijdens de controle op. Vermoedelijk wilde hij de wetgeving rondom vergunningen omzeilen, want hij had zijn voertuig op het kentekenbewijs laten terugbrengen naar een laadvermogen van 10 kilo. Dat kon niet kloppen als er zoveel pakketten in de auto lagen. Bij de weging bleek de vierwieler ruim 100 kilo boven het toegestane gewicht te bedragen.

Andere bestuurders kregen een bekeuring voor:

Donkere ramen (Tintman) 4x
Verlichting 2x
Gewicht 2x
Roodlicht 3x
Bellen 7x
Niet tonen rijbewijs 3x
Losse/afgedekte lading 3x
Geluidsmeting 8x
Rijden zonder rijbewijs 1x
Remlicht 1x
Reflector 1x
Scherpe lading 1x
Plaats op de weg 1x
WOK 7x geluid 7x
WOK gewicht 1x
Artikel 8 (675 ug/l) 1x