HAZELDONK - De politie hield vrijdag 4 december rond 19:45 uur een 20-jarige man uit Zwijndrecht aan nadat hij iemand had geprobeerd op te lichten. Het slachtoffer was eerder die dag door zogenaamd zijn bank gebeld dat criminele hem geld afhandig wilden maken. Hij moest zijn betaalpas doorknippen en een medewerker van een postbedrijf zou de doorgeknipte betaalpas bij hem op komen halen.


De politie ontving vrijdag 4 december een melding dat iemand mogelijk werd opgelicht. Het slachtoffer gaf aan dat hij zogenaamd door zijn bank was gebeld. De persoon aan de telefoon vertelde hem dat criminele hadden geprobeerd hem geld afhandig te maken. Daarom moest hij zijn betaalpas doorknippen, maar de chip heel laten. De vernietigde pas moest in een enveloppe worden gestopt en deze zou door een postbedrijf, later op de dag, worden opgehaald.

Het slachtoffer vertrouwde het telefoongesprek niet en belde daarom direct naar zijn bank. De medewerker van de bank gaf aan dat zij nooit telefonisch om gegevens vragen. Hierop belde het slachtoffer direct de politie.

Politiemensen zien rond 19:40 uur dat het slachtoffer contact heeft met een persoon die kleding draagt van een postbedrijf. Wanneer een van de agenten uit het politievoertuig stapt, rent de verdachte er vandoor. Na een korte achtervolging houden de politiemensen de man aan. Tijdens het fouilleren van de verdachte treffen de agenten een betaalpas aan. De betaalpas bleek afkomstig te zijn van personen die eerder op de dag slachtoffer waren geworden van oplichting. Ook zij moesten hun betaalpas doorknippen. Ze zijn voor duizenden euro’s opgelicht.

De 20-jarige man uit Zwijndrecht zit vast en wordt door de politie gehoord. Hij wordt verdacht van poging oplichting en oplichting.