BREDA - In een pand aan het Oranje Nassauplein is zondag 26 februari 2023 na onderzoek een pillendrukkerij aangetroffen. Er is nog niemand aangehouden.

Bij aankomst rond 18.00 uur zien agenten een persoon de woning uitvluchten waarop zij besluiten de woning binnen te treden. Zij treffen in de woning een pillendrukkerij aan. De brandweer komt ter plaatse om metingen te verrichten, maar concluderen dat er geen gevaar is voor de omgeving. Agenten zetten de omgeving af en specialistische diensten komen ter plaatse om onderzoek te doen en de aangetroffen spullen af te voeren. Uit het eerste onderzoek blijkt het te gaan om meerdere kilo’s XTC-pillen. Ook is er nog amfetamine gevonden.

Bij controle van de woning is ook een vuurwapen gevonden. Deze is in beslag genomen.

Wat is een pillendrukkerij?
Een pillendrukkerij, ook wel tabletteerplaats genoemd, is een plek waar XTC-pillen gedrukt worden met tabletteermachines. Op deze locaties worden vaak de werkzame stoffen gemengd met kleurpoeders en bindmiddelen, en staan machines met stempels om de pillen van een vorm te voorzien. Er schuilt een gevaar bij deze locaties: de aantrekkingskracht op andere (bewapende) criminelen. Door de aanwezigheid van vele kilo’s aan drugspoeders en hardware, maakt dit een plaats met hele gewilde goederen voor andere criminelen, waarbij geweld vaak niet wordt geschuwd.

Drugsdealers worden aangepakt
Bewoners kunnen veel last hebben van drugsgebruik en dealen in drugs. Heeft u vermoedens van drugshandel? Meld dit dan via 0900 - 8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u uw vermoedens melden bij M. via 0800 - 7000.