OOSTERHOUT/TERHEIJDEN - De politie heeft vanochtend, zondag 19 juli, omstreeks 07.30 uur in het buitengebied bij de Statendamweg een illegaal feest beëindigd. De circa 150 aanwezigen zijn binnen 15 minuten na aankomst van de agenten vertrokken.


Er werd vanochtend melding gedaan van harde muziek vanaf het natuurgebied. Agenten zijn direct poolshoogte gaan nemen. Bij de Statendamweg stonden zo’n dertig voertuigen en er waren zo’n 150 bezoekers. Er klonk harde muziek. De politie ging in gesprek met een persoon die zich als organisator kenbaar maakte. Agenten gaven de aanwezigen een kwartier de tijd om weg te gaan. Hieraan gaven ze gehoor. Een kleine groep is achtergebleven om op te ruimen. Omdat de feestgangers mee hadden gewerkt en zonder problemen het feest hadden beëindigd, heeft de politie geen boetes uit hoeven schrijven.

Boetes
De politie benadrukt dat dergelijke feesten niet toegestaan zijn en dat bezoekers en organisatoren hoge boetes riskeren. Bovendien gaat het in dit geval om een natuurgebied waarin een dergelijke verstoring zeer ongewenst is.