ETTEN-LEUR - Woensdag hield de politie een 27-jarige man aan in Etten-Leur. De man wordt verdacht van een ernstig zedenmisdrijf ten opzichte van een jonge vrouw op maandag 20 februari en van een soortgelijk incident op 21 februari in dezelfde plaats.

De vrouw ging maandagochtend 20 februari 2023 vroeg naar huis, toen er plotseling een man opdook die het misdrijf ten opzichte van haar pleegde. Op 21 februari werd er geprobeerd een soortgelijk incident te plegen in dezelfde plaats waarbij het slachtoffer kon ontkomen. De politie stelde een speciaal team samen om de misdrijven te onderzoeken. Op 22 februari kon de politie de verdachte aanhouden. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Om de privacy van de slachtoffers te beschermen, geeft de politie geen nadere informatie over deze misdrijven.

De politie ontving de afgelopen dagen meerdere meldingen van jonge vrouwen uit Etten-Leur die vertelden dat zij door een man waren achtervolgd of lastiggevallen. Er zal onderzocht worden of deze zaken met elkaar te maken hebben. Heeft u iets soortgelijks meegemaakt schroom dan niet om ons te bellen op 0900-8844.