RUCPHEN - Bij een verkeersongeval op de A58 ter hoogte van Rucphen is vrijdagavond 19 januari 2024 iemand om het leven gekomen. Hulpdiensten waren vrijdagavond massaal aanwezig op de A58, maar konden niets meer voor het slachtoffer doen. De politie riep via Twitter getuigen, die al waren doorgereden, op zich te melden. Was u getuige en heeft u zich nog niet gemeld, doe dit dan alstublieft alsnog. U kunt ons bereiken via 0900-8844.

Een auto met drie inzittenden raakte vrijdagavond op de A58 (in de rijrichting van Etten-Leur) door nog onbekende oorzaak in een slip en botste tegen de vangrail in de middenberm. Door de hevigheid van het ongeval is één van de inzittenden vermoedelijk uit de auto geslingerd en korte tijd later op de andere weghelft (rijrichting Roosendaal) aangereden door vermoedelijk meerdere weggebruikers. Het slachtoffer is hierdoor overleden.
Over de identiteit van het slachtoffer doet de politie op dit moment geen mededelingen. De politie hecht er waarde aan eerst de nabestaanden van het slachtoffer te kunnen informeren. Voor de andere betrokken weggebruikers is, waar nodig, slachtofferhulp ingeschakeld.

Alcoholgebruik

Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de bestuurder van de auto, een 64-jarige inwoner van Rucphen, onder invloed van alcohol was (uitslag ademanalyse 550 ug/l). Hij is aangehouden en zit nog vast. De bestuurder en een andere inzittende zijn zelf niet gewond geraakt. De auto van de verdachte is voor onderzoek in beslag genomen.

Weg afgesloten voor onderzoek

De A58 is vanwege het sporenonderzoek de hele nacht afgesloten geweest. Verkeer werd omgeleid via de A17 en de A16. De weg is inmiddels weer open.