CHAAM - Rechercheurs doen onderzoek naar een aantal incidenten die zich maandag 7 december 2020 hebben afgespeeld in de Dorpsstraat. De politie hield daar, na een eerste melding over een woningbrand, een 31-jarige Hongaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man wordt verdacht van woninginbraak, brandstichting en aanranding.


Politie- en brandweermedewerkers haastten zich maandag 7 december rond het middaguur naar de Dorpsstraat na een melding over een woningbrand. Ter plaatse werd duidelijk dat er brand woedde op een balkon van de woning. Brandweerlieden verschaften zich toegang tot de woning, terwijl politiemensen de Dorpsstraat afzetten om een veilige werkplek te creëren voor politie en brandweer.
Nadat de brandweerlieden de woning binnen konden, kwamen ze met een man naar buiten, die ze buiten eerste hulp verleenden. De man kon zich in eerste instantie niet legitimeren. Tijdens het vervolgonderzoek bleek het te gaan om een 31-jarige Hongaar zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Misdragen
Terwijl de politiemensen en brandweerlieden de woning inspecteerden, is de man nagekeken door personeel van de ter plaatse gekomen ambulance. Daarbij heeft de man zich misdragen en twee vrouwelijke verpleegkundigen vermoedelijk onzedelijk betast. Beide vrouwen hebben hiervan aangifte gedaan. De politiemensen hielden de man vervolgens aan. Tijdens de fouillering bleek hij een laptop onder zijn kleding te verbergen. Ook de eigenaar van de woning had zich inmiddels op de plaats van het incident gemeld. Ook hij deed aangifte tegen de verdachte, van inbraak en van diefstal van de laptop. De verdachte is vervolgens voor nader onderzoek en verhoor naar het politiebureau gebracht en zit nog vast.