OOSTERHOUT - De politie doet onderzoek naar twee berovingen, die maandagavond 23 november 2020 plaatsvonden in Oosterhout. Een 33-jarige man uit die plaats werd na een verkoopafspraak beroofd van zijn dure mobiele telefoon. Een 26-jarige vrouw en een 30-jarige man uit Arnhem, die juist naar Oosterhout waren gekomen om iets te kopen, werd eveneens slachtoffer van beroving. De politie roept in beide zaken de hulp in van het publiek: was u getuige, heeft u iets verdachts gezien, beschikt u over camerabeelden? Laat het ons weten!

Een 33-jarige man uit Oosterhout is maandagavond 23 november 2020 kort voor 19.00 uur het slachtoffer geworden van een beroving. De Oosterhouter wilde een mobiele telefoon verkopen en had via internet een afspraak gemaakt met een potentiële koper. De ‘koper’ vroeg of hij de telefoon mocht zien, maar ging er toen hij het apparaat beet had direct vandoor. De Oosterhouter is nog achter zijn ‘berover’ aangerend, onder andere via de Denenburg en de Sterkenburg naar de Assumburg, maar verloor hem in die omgeving uit het oog. Hij heeft aangifte gedaan van diefstal. De politie heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met mensen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Denenburg, Sterkenburg, Assumburg, die twee mannen achter elkaar aan hebben zien rennen in die omgeving en/of die over camerabeelden beschikken waarop de twee mannen te zien zijn. De verdachte zou een man zijn van ongeveer 1.80m lang, gekleed in een donkerkleurige jas met capuchon en een donkerkleurige broek.

Spelcomputer
Een 26-jarige vrouw en een 30-jarige man uit Arnhem waren maandagavond 23 november 2020 omstreeks 19.00 uur naar Oosterhout gekomen om een spelcomputer te kopen. Ze hadden met de ‘verkoper’ afgesproken op de Wilhelminalaan, ter hoogte van cultureel centrum Pannehoef. Vanaf die plek gingen kopers en verkoper rond 19.20 uur te voet richting de Molenstraat, waarbij ze onderweg gezelschap kregen van een tweede man die bij de ‘verkoper’ zou horen. Het tweetal wilde het geld voor de spelcomputer zien, maar de kopers gaven aan dat ze dan eerst de spelcomputer wilden zien. Toen de ‘verkoper’ en zijn maat bedreigingen begonnen te uiten, zijn de kopers weggerend en hebben ondertussen de politie gebeld en de hulp van omstanders ingeroepen.

Signalement

De politie stelt een onderzoek in naar deze brutale poging tot beroving en is op zoek naar getuigen.De ‘verkoper’ is een man van ongeveer 20 jaar oud. Hij is 1.80 a 1.85 meter lang, heeft een licht getinte huidskleur, opgeschoren donker haar, droeg een vest met capuchon en een joggingbroek, beiden beige, met een zwarte streep op de zijkant met daarin witte letters en witte sportschoenen.

Zijn ‘maat’ is een man van 18 tot 20 jaar oud, hij zou rond de 1.85m lang zijn geweest. Hij droeg ook een beige joggingbroek met een zwarte streep met daarin witte letters op de zijkant. Bovendien droeg hij een donkerkleurig vest of trui en een medisch blauw mondkapje. Beide mannen worden omschreven als ‘slank’.

Getuigen
Hebt u in een van de twee gevallen iets gezien wat hiermee verband kan houden of wat relevant is voor de politie? Beschikt u wellicht over camerabeelden? Neem dan alstublieft contact op met de politie, via 0900-8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook een tipformulier invullen en uw camerabeelden aan ons mailen. Hebt u informatie over de diefstal van de mobiele telefoon, vermeld dan zaaknummer 2020309419. In het geval van de poging beroving van het stel uit Arnhem kunt u zaaknummer 2020309390 vermelden.