OOSTERHOUT - De recherche is een onderzoek gestart naar de woningbrand die vrijdag 26 april woedde in een tussenwoning aan de Langenhof. De bewoonster raakte hierbij ernstig gewond en is naar een brandwondencentrum gebracht. Op dit moment kan de politie nog geen uitsluitsel geven over hoe de brand is ontstaan.

De hulpdiensten kregen rond 23.40 uur de melding van de brand. De brandweer rukte met veel materieel en mensen uit. Zij hebben kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar naastgelegen woningen. Bewoners van negen naastgelegen woningen zijn tijdelijk opgevangen bij buren. Rond 01.50 uur (zaterdag) kon sein brandmeester gegeven worden. Bewoners van vijf woningen konden hierna terug naar hun woning. De bewoners van vier woningen hebben de nacht elders door moeten brengen. De voorzijde en achterzijde van de woning raakten zwaar beschadigd. De politie heeft tijdens de brandbestrijding de Strijenstraat afgesloten.

Onderzoek

De politie doet verder onderzoek naar het ontstaan van de brand. Buurtbewoners geven aan dat zij explosies hebben gehoord. Sporenonderzoek in en bij de woning zal pas op zijn vroegst zondag gedaan kunnen worden. Op dit moment kan de politie nog geen uitsluitsel geven over hoe de brand is ontstaan.