BREDA - De politie heeft met meerdere eenheden en de politiehelikopter gezocht naar de jongeren die verantwoordelijk zijn voor een aantal straatroven in de stad. De zoekactie vond plaats op maandagavond 20 mei. Dit gebeurde naar aanleiding van een melding.


Meerdere jongeren beroofden in de nacht van zondag 19 op maandag 20 mei een man in de Nieuwe Ginnekenstraat en even later een vrouw in de Adriaan van Bergenstraat. Beide slachtoffers moesten onder bedreiging van een mes hun waardevolle spullen afgeven. De daders droegen trainingspakken en donkerkleurige bivakmutsen.

Op maandagavond 20 mei kwam er een melding van een vergelijkbaar incident binnen. Een bedreiging met een mes door een groep jongeren, waarbij het slachtoffer gelukkig wist te ontkomen.

Er werd direct gezocht naar de daders, maar ze werden helaas niet aangetroffen. Het gaat om een groep van ongeveer vijf jonge mannen, die wisselt qua samenstelling. Soms zijn ze met z’n vijven, soms met z’n tweeën of drieën. Allen worden ze rond de 16 jaar geschat. De politie doet verder onderzoek.

Getuigen gezocht

Heeft u meer informatie? Bel dan met de politie op 0900-8844. Dit kan ook via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2024125557.