ROOSENDAAL/BREDA - Op woensdag 10 november 2021 heeft er omstreeks 14.00 uur op de snelweg A58 te Roosendaal een schietincident plaatsgevonden. Tijdens dit incident heeft de politie een aantal waarschuwingsschoten gelost en tevens gericht geschoten op een persoon. De Rijksrecherche onderzocht de zaak en daaropvolgend heeft het Openbaar Ministerie het incident beoordeeld als rechtmatig handelen.


Rond 13.35 uur op 10 november namen agenten een verdachte situatie waar, waarop zij besloten één van de betrokken auto’s te volgen en staande te houden voor een controle. De bestuurder reageerde echter niet op stopsignalen van de agenten. Een achtervolging door Breda volgde, waarbij de vluchtende bestuurder voor meerdere gevaarlijke verkeerssituaties – waaronder spookrijden - zorgde. Op een gegeven moment raakte de politie de vluchtende bestuurder kwijt. Een andere politie-eenheid nam het voertuig waar op de A58 in Roosendaal en zette de achtervolging in. Het vluchtende voertuig kwam na een botsing met een andere weggebruiker tegen de vangrail tot stilstand. De bestuurder stapte uit en klom over de vangrail. Daarop loste de politie meerdere waarschuwingsschoten. De man bleef wegrennen, met als gevolg dat de agent een aantal keer gericht schoot op de benen van de man. Hierbij werd de man 2 keer geraakt. Vervolgens werd de man aangehouden en gingen de agenten over tot hulpverlening.

Het voertuig van de man bleek een gestolen voertuig met een vals kentekenplaat en in het voertuig is 10 kilo hennep gevonden. Het Openbaar Ministerie heeft de man hiervoor vervolgd.

Gebruik vuurwapen was passend en geboden

Op basis van het onderzoek van de Rijksrecherche heeft het Openbaar Ministerie geoordeeld dat de agent met gegeven waarschuwingsschoten en gerichte schoten rechtmatig heeft gehandeld.