BREDA - Een 20-jarige Bredanaar is zondag 13 augustus jl. omstreeks 17.50 uur in winkelcentrum de Barones aangehouden ter zake diverse verkeersdelicten die hij op zijn scooter tijdens een achtervolging door de binnenstad had gepleegd. Zo heeft hij over enkele wegen al spookrijdend gevaar voor andere weggebruikers veroorzaakt.

Agenten kregen zondag 13 augustus 2023 omstreeks 17.40 uur een melding dat een persoon op een zwarte scooter door het centrum zou crossen. Agenten pikten de scooterrijder mede dankzij Cameratoezicht op de Academiesingel op. Ze zagen dat hij ging ‘spookrijden’ waardoor meerdere voertuigen op het laatste moment moesten uitwijken. De dienders gaven een stopteken dat door hem werd genegeerd. De crosser reed vervolgens op hoge snelheid het Valkenbergpark in en via het Kasteelplein verder het centrum in. Hij reed daarbij rakelings langs enkele voetgangers. Twee politieauto’s die zwaailicht en sirenes voerden, volgden op veilige afstand. Uiteindelijk liet de bromfietser zijn voertuig achter op de Waterstraat en rende het winkelcentrum de Barones in. Daar werd hij uiteindelijk aangehouden.

Hij heeft een proces-verbaal gekregen voor verkeersgevaarlijk rijgedrag, het rijden zonder rijbewijs, rijden met een WOK melding (wachten op keuring), het negeren van het rode verkeerslicht en rijden zonder kentekenplaat. Hij heeft afstand gedaan van de scooter.