BREDA - Twee mannen zijn maandagmorgen vroeg aangehouden omdat ze verdacht worden van een straatroof. Toen de melding kwam zagen agenten de twee lopen en konden ze meteen oppakken.


Op maandag 14 september 2020 om 02.55 uur kwam er bij het Operationeel Centrum de melding binnen van een man die was beroofd. Hij was inde Sophiastraat aangesproken door twee mannen. Ze sloegen hem tegen de grond en eisten geld van hem. Hij gaf wat hij had en het tweetal liep weer verder. De aangever kon een duidelijk signalement geven van het tweetal en een looproute.

Aanhoudingen
Op het moment dat de centralist de melding doorgaf aan de surveillance-eenheden in Breda reden twee agenten in de omgeving van het Valkenbergpark. Toen ze hoorden welke richting de verdachten waren weggelopen wisten ze door hun plaatselijke bekendheid dat het tweetal hun kant op kwam. En inderdaad zagen ze het tweetal lopen. Na een korte achtervolging werden twee mannen uit Breda, één van 19 jaar en één van 24 jaar, aangehouden verdacht van de straatroof.