WEST BRABANT - De politie bekeurde dinsdag 27 september tientallen automobilisten tijdens een controle vanuit een touringcar op de A16, A17 en A58. Ook is de MONOcam ingezet tijdens de controle. De meeste bestuurders zijn bekeurd omdat zij een telefoon vasthielden tijdens het autorijden.

Afleiding is een van de grootste oorzaken waardoor ongevallen in het verkeer ontstaan. In de meeste gevallen is een bestuurder afgeleid door het gebruik van de mobiele telefoon. Het is gevaarlijk voor jezelf en je mede-weggebruikers om tijdens het rijden je smartphone te bedienen. Maar liefst 75 automobilisten werden bekeurd voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden. Anderen kregen een boete voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het rechts inhalen en het rijden over de vluchtstrook. Bij Steenbergen werd de MONOcam geplaatst. Hierop werden nog eens 24 bestuurders bekeurd voor het vasthouden van de telefoon tijdens het rijden.

Ogen op de weg en rij MONO
Een touringcar met agenten rijdt in 2022 door Brabant en Zeeland om weggebruikers te overtuigen hun smartphone met rust te laten in het verkeer. Zoals het hoort. Als agenten vanuit de bus een overtreding zien, neemt een ander politie team in een kleinere auto het over en houden zij de overtreder aan. Het doel is om het aantal ongevallen door afleiding in het verkeer te verminderen en onze wegen veiliger te maken. Dus de volgende keer dat je in de auto stapt, neem dan afstand van je telefoon en zorg ervoor dat niets je afleidt van je doel. Zo kan iedereen veilig van punt A naar punt B.