Tilburg/ Middelburg/ Bergen op Zoom/ Breda - De recherche in de eenheid Zeeland-West-Brabant is bezig met een uitgebreid onderzoek na de onrust die uitbrak na het invoeren van de avondklok. Daarbij worden onder andere beelden nagekeken en tips die binnen kwamen uitgelopen.

Nadat het vanaf zondag 24 januari onrustig werd op verschillende plekken in de eenheid zijn er meer dan 100 mensen aangehouden. Behalve voor overtreding van de avondklok, waren deze aanhoudingen onder andere ook voor opruiing en vernieling. Daarbij namen we ook telefoons in beslag en zal de officier van justitie de telefoons verbeurd laten verklaren. Dat betekent dat je die telefoon definitief kwijt bent.

Teams

Verschillende teams in zowel Zeeland als Brabant zijn bezig zaken te onderzoeken. De verwachting is dat er op korte termijn aanhoudingen gedaan zullen worden. In totaal zijn rond de 40 rechercheurs met onderzoek bezig.

Informatie

De recherche heeft al veel beelden en tips binnen gekregen als het gaat om opruiing, vernielingen en andere strafbare feiten die gepleegd zijn. Maar meer informatie is altijd welkom. Heb je informatie voor ons over de onrust rondom de avondklok, geef het dan door via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000. Je kan ook  online een melding maken of je beelden delen!