BREDA - Zaterdagmiddag zijn twee veelplegers opgepakt verdacht van het openbreken van een bedrijfsbus. De aangever had zelf het adres van de verdachten gevonden.


Op zaterdag 2 januari 2021 om 16.35 uur werd een surveillance-eenheid naar de Dr. Struyckenstraat gestuurd voor een conflict. Daar bleek een aangever voor de deur te staan. Hij gaf aan dat eerder deze week zijn bedrijfsbus was opengebroken en er gereedschap verdwenen was. Hij kwam daar pas later achter. Hij had camerabeelden van de inbraak en had deze via Facebook openbaar gemaakt. Binnen enkele ogenblikken kreeg hij het adres door waar de mogelijke verdachten zouden wonen. Daar was hij heengereden. Om escalatie te voorkomen had zijn vriendin de politie gebeld.

Eerder deze week
Op donderdag 31 december 2020 hadden surveillerende agenten een verdachte situatie onderzocht. Bij een woning aan de Dr. Struyckenstraat stond een voordeur open. Om te kijken of er niets aan de hand was betraden ze de woning. In de gang lag allerlei gereedschap. Het was de agenten bekend dat in de woning twee veelplegers wonen. Eén van hen was thuis en zei dat het gereedschap geleend was. De agenten vertrouwden het niet en namen het gereedschap mee om te onderzoeken of het van diefstal afkomstig was.

Eén en één is twee
Het eerder in de woning inbeslaggenomen gereedschap bleek dus afkomstig te zijn van de inbraak uit de bedrijfsbus. De twee veelplegers werden daarom als verdachten van deze diefstal aangehouden. De aangever krijgt zo snel mogelijk zijn gereedschap terug. De recherche gaat de zaak verder onderzoeken.