BREDA - Twee jongens, 15 en 16 jaar, zijn donderdag 8 juli 2021 omstreeks 16.50 uur op Moerwijk aangehouden op de verdenking van het handelen in hard drugs. Tijdens de doorzoeking zijn in de slaapkamer van de 16-jarige knul diverse harddrugs, een contant geldbedrag van ruim 1900 euro, twee messen en een gebruiksklaar vuurwapen aangetroffen.

Tijdens een rechercheonderzoek kreeg de politie zicht op twee jongens die zich in de wijk Hoge Vucht mogelijk zouden houden met het dealen van harddrugs, zoals cocaïne en XTC-pillen. Het fietsende duo werd donderdagmiddag nabij her winkelcentrum Moerwijk door de politie aangehouden. De 16-jarige jongen droeg een schoudertas met daarin verschillende gripzakjes met XTC-pillen, cocaïne, ketamine en LSD. Ook zat er 200 euro aan contant geld in. Beide verdachten werden aangehouden, waarbij de 16-jarige jongen zich hevig verzette. Uiteindelijk kregen de politiemensen hem onder controle en konden hem boeien en naar het bureau transporteren.

Doorzoeking
Na de aanhoudingen werd onder leiding van de rechter-commissaris in de ouderlijke woning de slaapkamer van de 16-jarige jongen doorzocht. Hier werd een pistool met enkele patronen, een gasdrukwapen en twee messen aangetroffen. Ook vonden de agenten verdovende middelen en een aanzienlijk geldbedrag, namelijk 1960 euro. Beide verdachten werden in verzekering gesteld. De jongste verdachte mag dat thuis ondergaan. Ze worden vandaag nader gehoord.