BREDA - Twee meisjes van 14 en 15 jaar uit Breda die op één fiets reden, zijn vrijdagavond omstreeks 20.10 uur op de kruising van de Westerparklaan met het Heilaarpark in aanrijding gekomen met een auto bestuurd door een 31-jarige Bredanaar. De twee meisjes raakten zwaar gewond. Ze werden met ambulances naar ziekenhuizen in Breda en Rotterdam vervoerd.


De automobilist reed met twee vrienden in zijn auto over de Westerparklaan in de richting van de Ettensebaan. De twee meisjes staken kennelijk op hun fiets bij het Heilaarpark de weg over. De personenauto heeft hen vervolgens op het kruisingsvlak geschept. De slachtoffers kwamen daarbij op de motorkap en tegen de voorruit terecht. Deze oversteekplaats is enkel voor fietsers en voetgangers wordt is door middel van verkeerslichten geregeld.

Onderzoek
Een verkeersongevallenanalist heeft ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. De automobilist, de twee inzittenden en een getuige hebben een verklaring afgelegd. Het onderzoek naar de toedracht is nog gaande, daarbij wordt ook gekeken naar relevante camerabeelden.