BREDA - Politiemensen hebben maandagmiddag 17 januari 2022 omstreeks 13.30 uur twee jongens aangehouden op verdenking van poging tot brandstichting en het veroorzaken van een ontploffing. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Zevenbergen en om een 16-jarige jongen uit Berkel en Rodenrijs.

Het tweetal wordt ervan verdacht maandagmiddag 17 januari rond 12.30 uur zwaar (illegaal) vuurwerk te hebben afgestoken in een onderdoorgang van de Snellenshof naar de Markendaalseweg. Behalve de enorm harde knal die dit veroorzaakte, zou er ook sprake zijn geweest van een grote steekvlam. Dankzij oplettende getuigen die direct de politie waarschuwden en daarbij een signalement van de verdachten doorgaven, konden agenten korte tijd later in de Fellenoordstraat een 16-jarige jongen uit Zevenbergen en op de Markendaalseweg een 16-jarige jongen uit Berkel en Rodenrijs aanhouden.

Beide verdachten zijn naar het bureau gebracht en hebben daar een verklaring afgelegd. Ze zijn later die dag weer in vrijheid gesteld en moeten te zijner tijd voor de rechter verschijnen.