BREDA - Meerdere jongeren beroofden in de nacht van zondag 19 mei op maandag 20 mei een man in de Nieuwe Ginnekenstraat en even later een vrouw in de Adriaan van Bergenstraat. Beide slachtoffer moesten onder bedreiging van een mes hun waardevolle spullen afgeven. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.


Het eerste slachtoffer, een 21-jarige man uit Breda, liep rond 03.45 uur door de Nieuwe Ginnekenstraat. Ineens kwamen er ongeveer vijf jongeren op hem af. Zij droegen allemaal een trainingspak en een bivakmuts. Onder bedreiging van een mes moest hij zijn draadloze oordopjes afgeven. Dit deed hij, zodat ze hem verder met rust lieten. De daders renden vervolgens weg in de richting van het centrum.

Tweede slachtoffer

Even later, rond 04.30 uur, belde een 27-jarge vrouw uit Breda de politie. Ook zij bleek te zijn beroofd door een aantal jongeren in een trainingspak met bivakmutsen over hun hoofd. Dit gebeurde in de Adriaan van Bergenstraat. De daders kwamen vanaf de Hoge brug gelopen. Onder bedreiging van een mes heeft zij haar geld af moeten geven. Ook na deze beroving renden de daders weg in de richting van het centrum.

Getuigen

De politie is op zoek naar mensen die meer over deze berovingen weten. De daders worden allen rond de 18 jaar oud geschat. Zij droegen donkerkleurige trainingspakken, waarvan één een rood/grijs pak droeg. Zij droegen donkerkleurige bivakmutsen over hun hoofd. Eén van hen droeg een witte muts. De daders spraken in de Nederlandse taal. Heeft u meer informatie? Bel dan met de politie op 0900-8844. Dit kan ook via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2024125557.