OOSTERHOUT - Woensdagavond 15 december 2021 is een vrouw slachtoffer geworden van een diefstal met geweld. Er zijn later twee verdachten aangehouden.

Twee vrouwen fietsten rond 21.30 op de Van Boischotlaan toen zij uit het niets een groepje jongens achter zich aan kregen. Een jongen pakte de fiets van het 23-jarige slachtoffer vast waardoor zij moest afstappen. Hierdoor zijn persoonlijke goederen gevallen en meegenomen door een jongen. De jongens zijn weggerend en de politie is gebeld.

Agenten waren snel ter plaatse en kregen door dat de jongens weggerend zouden zijn richting een school. Daar aangekomen treffen zij een tweetal jongens aan, zij bleken niets met de diefstal te maken. Verderop aan de Oldeneellaan trof de agent een jongen aan die wel aanwezig was bij de diefstal. De 17-jarige jongen is aangehouden voor diefstal met geweld. Rond 22.00 uur is een tweede verdachte aangehouden. Deze 17-jarige jongen werd aangehouden in zijn woning. Beide verdachten zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor en onderzoek. De gestolen goederen zijn nog niet aangetroffen.