GILZE - Op de Nieuwstraat in Gilze is een man beschoten met een vuurwapen. Het slachtoffer raakt niet gewond. Later op de avond is er een verdachte aangehouden.

Dinsdagmiddag 4 juni 2024 ontving de meldkamer rond 14.00u meerdere meldingen dat er mogelijk geschoten zou zijn. Ter plaatse treffen agenten inderdaad een geparkeerd voertuig aan waarin een kogelinslag zit. Uit verklaringen van betrokkenen wordt duidelijk dat er een verkeersongeval tussen een scooter en auto aan vooraf is gegaan. Wanneer de betrokkenen gegevens uitwisselen komt er een auto langsgereden. Vanuit deze auto wordt geschoten richting de betrokkenen. Het slachtoffer en de verdachte kennen elkaar. De politie doet onder andere onderzoek naar het motief van het schietincident.

Een aantal betrokkenen rijden weg in een voertuig, die later op de Baroniebaan staande wordt gehouden. Deze betrokkenen zijn middels een BTGV-methode uit de auto gehaald, er is hierbij niemand aangehouden.

Enkele uren later is er op het Paletplein in Tilburg een 17-jarige verdachte aangehouden door het arrestatie- en ondersteuningsteam. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

BTGV-methode


BTGV staat voor BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten. Vanwege de melding waarbij er mogelijk een vuurwapen was gezien hebben de agenten besloten deze methode toe te passen. Bij deze methode krijgen verdachten dwingende instructies van de politie zodat zij de aanhouding kunnen verrichten. De instructies zijn bijvoorbeeld ‘stap uit de auto’, ‘handen omhoog, jullie zijn aangehouden, ‘loop naar achteren’, ‘op je knieën’.